PROČ NEPODCENIT PŘEDÁVACÍ PROTOKOL?

PROČ NEPODCENIT PŘEDÁVACÍ PROTOKOL?

 

Předávací protokol je klíčovým dokumentem, ať už jde o koupi, prodej či pronájem. Jeho důležitost se často podceňuje, přitom správným vyplněním můžete předejít mnoha nedorozuměním a sporům a ušetřit si tak nejen peníze, ale i nervy.


Proč je předávací protokol tak důležitý?


Předávací protokol je dokument, který detailně popisuje stav nemovitosti včetně vybavení v okamžiku předání. Zahrnuje nejen počet předaných klíčů a stavy měřidel energií, ale i popis zařízení a popis případných vad. Slouží jako důkazní materiál pro obě strany a může výrazně ulehčit řešení případných budoucích sporů.

Co by měl předávací protokol obsahovat?


Při pronájmu se zaměřte na stavy měřidel a počet klíčů, ale nezapomeňte ani na soupis vybavení a jeho stav. U koupě nemovitosti je důležité zaznamenat nejen stavy měřidel a počet klíčů, ale také přesně specifikovat všechny přítomné vady a dohodnout se na termínech pro jejich odstranění nebo na kompenzaci. Důležité je také uvést, jaké movité věci v nemovitosti zůstávají a které si původní majitel případně ještě odveze.

Jak správně předávací protokol vyplnit?


Nespěchejte a věnujte důkladnou pozornost každému detailu. Všechny zjištěné vady a informace zaznamenejte co nejpřesněji. Nebojte se zapojit svědky, kteří mohou podpisem potvrdit správnost záznamů. A pamatujte, že dobrý realitní makléř vám s tímto vším pomůže a zajistí, aby byl předávací protokol správně a kompletně vyplněn.

Jako zkušená realitní makléřka vám doporučuji věnovat předávacímu protokolu maximální pozornost. Pokud se se mnou budete chtít o něčem poradit, spojte se se mnou prostřednictvím kontaktů na mém webu. Ráda vám poskytnu veškerou potřebnou pomoc a poradenství.

 

Olga Jarošová
Autor: Olga Jarošová

Za velmi důležitý považuji osobní přístup ke každému klientovi. Nemovitost není houska na krámě a neprodáváte ji každý den. Za každou nemovitostí je konkrétní lidský příběh. Někdy veselý, někdy i hodně smutný. Ze své dlouholeté praxe ale vím, že s úsměvem a s citlivým lidským přístupem se dají vyřešit i ty nejsložitější situace.

 

Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení


Informace ze světa nemovitostí rovnou k vám

Prodáváte, kupujete, pronajímáte ? Každý měsíc vám pošlu můj nový článek a žádná důležitá informace ze světa nemovitostí už vám neunikne. Stačí zadat váš email a zaškrtnout souhlas se zpracováním osobních údajů.

zpracováním osobních údajů