JAK SPRÁVNĚ POSTUPOVAT, KDYŽ KUPUJETE NEMOVITOST NA HYPOTÉKU ?

JAK SPRÁVNĚ POSTUPOVAT, KDYŽ KUPUJETE NEMOVITOST NA HYPOTÉKU ?

Když komunikuji se zájemci o prohlídku nemovitosti, zajímám se mj. o to, jakým způsobem budou nákup nemovitosti financovat. A často zjistím, že mnozí z těch, kteří chtějí využít hypotéku, ještě nepodnikli žádné kroky k tomu, aby si ověřili, zda hypotéku mohou dostat, v jaké výši a co k tomu budou potřebovat. A to je samozřejmě špatně.

Pokud jdete na prohlídku a teprve potom budete řešit hypotéku, jste ve velké nevýhodě. S velkou pravděpodobností vás předběhne jiný zájemce, který má hotovost nebo má hypotéku už rozjednanou a může tak reagovat rychleji. Nedoporučuji v tomto případě ani riskovat a uzavřít rezervační smlouvu stylem " ono to nějak dopadne, hlavně ať nám ten dům neuteče". Pokud hypotéka nevyjde, zřejmě se nevyhnete smluvní pokutě za nedodržení svých povinností vůči prodávajícímu.

Než začnete vybírat nemovitost, ověřte si nejdříve, jak vysokou hypotéku si můžete reálně dovolit a kolik budete potřebovat vlastních peněz. Zjistěte, zda máte v pořádku úvěrové registry nebo nechte vyhodnotit jiná rizika, která by mohla schválení hypotéky ohrozit.

Já spolupracuji s finančními poradkyněmi, jejichž práci podloženou mnohaletými zkušenostmi mohu klientům bez obav doporučit. Spolupracují se všemi významnými hypotečními bankami na trhu. Předloží vám minimálně tři konkurenční nabídky, včetně srovnání s nabídkou od vaší domovské banky. Detailním srovnáním všech parametrů dokáží rychle a spolehlivě doporučit nejvýhodnější hypotéku. Protože ne vždy platí, že je to ta s nejnižším úrokem. Kupujícím garantuji vrácení rezervačního poplatku v případě neschválení hypotéky, kterou procesovaly moje spolupracující finanční poradkyně.

Doporučuji využít jejich službu posouzení bonity pro získání hypotéky před podpisem rezervační smlouvy. Využít ji můžete i v případě, že kupujete nemovitost u jiné realitní kanceláře či přímo od prodávajícího. Obraťte se na mě a já už vše potřebné zařídím.

Pořízení vlastního bydlení bývá zpravidla největší investicí vašeho života. Při tak důležitém životním kroku se určitě vyplatí nechat si poradit od profesionálů.

 

Olga Jarošová
Autor: Olga Jarošová

Za velmi důležitý považuji osobní přístup ke každému klientovi. Nemovitost není houska na krámě a neprodáváte ji každý den. Za každou nemovitostí je konkrétní lidský příběh. Někdy veselý, někdy i hodně smutný. Ze své dlouholeté praxe ale vím, že s úsměvem a s citlivým lidským přístupem se dají vyřešit i ty nejsložitější situace.

 

Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení


Informace ze světa nemovitostí rovnou k vám

Prodáváte, kupujete, pronajímáte ? Každý měsíc vám pošlu můj nový článek a žádná důležitá informace ze světa nemovitostí už vám neunikne. Stačí zadat váš email a zaškrtnout souhlas se zpracováním osobních údajů.

zpracováním osobních údajů