DAŇ Z NABYTÍ NEMOVITOSTI BYLA ZRUŠENA

DAŇ Z NABYTÍ NEMOVITOSTI BYLA ZRUŠENA

To, v co jsme dlouho doufali, se konečně podařilo. Zákon, kterým se ruší daň z nabytí nemovitosti, podepsal 18.9.2020 prezident republiky a konečně můžeme říct, že tato daň je zrušena.

Pro připomenutí: jednalo se o daň ve výši 4%, kterou platili všichni kupující nemovitostí.

Zrušení daně se týká i kupujících, jejichž vklad vlastnického práva byl na katastru zapsán po 1.1.2020.

Nyní čekám ještě na podrobnosti, jak přesně postupovat. Je možné, že letošní kupující budou muset ještě doložit finančnímu úřadu nějaké čestné prohlášení o koupi, nulové daňové přiznání nebo podobný doklad.

Budu tuto záležitost sledovat a moje kupující klienty samozřejmě včas informovat.

Zmíněný zákon přinesl ještě dvě změny - prodloužení tzv. časového testu při prodeji nemovitosti a snížení odpočtu úroků z úvěru na bydlení, který lze odečíst od daňového základu.

Těmto změnám se budu brzy věnovat v samostatném článku.

Olga Jarošová
Autor: Olga Jarošová

Za velmi důležitý považuji osobní přístup ke každému klientovi. Nemovitost není houska na krámě a neprodáváte ji každý den. Za každou nemovitostí je konkrétní lidský příběh. Někdy veselý, někdy i hodně smutný. Ze své dlouholeté praxe ale vím, že s úsměvem a s citlivým lidským přístupem se dají vyřešit i ty nejsložitější situace.

 

Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení


Informace ze světa nemovitostí rovnou k vám

Prodáváte, kupujete, pronajímáte ? Každý měsíc vám pošlu můj nový článek a žádná důležitá informace ze světa nemovitostí už vám neunikne. Stačí zadat váš email a zaškrtnout souhlas se zpracováním osobních údajů.

zpracováním osobních údajů