HLÍDÁTE SI SVOJE NEMOVITOSTI?

HLÍDÁTE SI SVOJE NEMOVITOSTI?

Máte hlídacího psa? Ne, nemyslím toho skutečného. Myslím takového, který pohlídá vaše nemovitosti a upozorní vás, pokud se na katastru okolo nich něco děje.

Hlídacího psa neboli správně Službu sledování změn údajů o nemovitostech poskytuje Český úřad zeměměřický a katastrální na základě žádosti. Tu může podat každý, kdo má věcné právo k dotčeným nemovitostem nebo je účastníkem řízení o takovém právu. Může to tedy být:

  • vlastník
  • zástavní nebo podzástavní věřitel
  • oprávněný z věcného břemene
  • oprávněný z předkupního práva
  • oprávněný z práva zpětné koupě
  • oprávněný z práva lepšího kupce
  • nájemce nebo pachtýř
  • účastník řízení o takovém právu

Služba ho potom automaticky informuje, že došlo u sledované nemovitosti k vyznačení tzv. Plomby, tedy že bylo zahájeno nějaké řízení ohledně nemovitosti.

Mě osobně se toto už jednou osvědčilo, když banka mému spoluvlastníkovi špatně vyhotovila zástavní smlouvy, které se ale měly týkat jiné nemovitosti. Hrozilo, že zástava bude zapsána u naší společné nemovitosti, které se hypotéka vůbec netýkala. Díky informaci o vyznačení plomby jsem rychle zjistila, o co se jedná a mohla tomu zabránit.

A jak tedy tuto službu zřídit?

 

Kolik za to zaplatíte?

Za 20 nemovitostí zaplatíte 200 Kč, za každou další pak 10 Kč.

A to za ten klid určitě stojí

Olga Jarošová
Autor: Olga Jarošová

Za velmi důležitý považuji osobní přístup ke každému klientovi. Nemovitost není houska na krámě a neprodáváte ji každý den. Za každou nemovitostí je konkrétní lidský příběh. Někdy veselý, někdy i hodně smutný. Ze své dlouholeté praxe ale vím, že s úsměvem a s citlivým lidským přístupem se dají vyřešit i ty nejsložitější situace.

 

Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení


Informace ze světa nemovitostí rovnou k vám

Prodáváte, kupujete, pronajímáte ? Každý měsíc vám pošlu můj nový článek a žádná důležitá informace ze světa nemovitostí už vám neunikne. Stačí zadat váš email a zaškrtnout souhlas se zpracováním osobních údajů.

zpracováním osobních údajů