NEZAPOMEŇTE PODAT PŘIZNÁNÍ K DANI Z NEMOVITOSTI

NEZAPOMEŇTE PODAT PŘIZNÁNÍ K DANI Z NEMOVITOSTI

Pokud jste v loňském roce koupili, zdědili nebo získali darem nemovitost, nezapomeňte do 31.ledna podat přiznání k dani z nemovitých věcí. Přiznání musíte podat i v případě, že na nemovitosti došlo k nějaké změně, například jste přistavěli další část domu nebo jste naopak prodali část zahrady sousedovi.

Pokud se na nemovitosti nic nezmění, daňové přiznání v dalších letech již podávat nemusíte, finanční správa vám automaticky zašle složenku s částkou a údaji k platbě. Můžete si také nechat daň přidat do květnového SIPO nebo si můžete požádat o zaslání platebních informací emailem - o obě tyto služby ale musíte na finančním úřadě předem požádat.

Daň je nutné uhradit každý rok do 31.května a hradí ji ten, kdo je vlastníkem k 1.lednu daného roku ( tedy hradíte ji i v případě, že např. v březnu nemovitost prodáte).

Formuláře pro daňové přiznání si můžete vyzvednout na každém finančním úřadě nebo je najdete na webových stránkách daňové správy. 

 

Máte dotazy ? Neváhejte se na mě obrátit

 

Olga Jarošová
Autor: Olga Jarošová

Za velmi důležitý považuji osobní přístup ke každému klientovi. Nemovitost není houska na krámě a neprodáváte ji každý den. Za každou nemovitostí je konkrétní lidský příběh. Někdy veselý, někdy i hodně smutný. Ze své dlouholeté praxe ale vím, že s úsměvem a s citlivým lidským přístupem se dají vyřešit i ty nejsložitější situace.

 

Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení


Informace ze světa nemovitostí rovnou k vám

Prodáváte, kupujete, pronajímáte ? Každý měsíc vám pošlu můj nový článek a žádná důležitá informace ze světa nemovitostí už vám neunikne. Stačí zadat váš email a zaškrtnout souhlas se zpracováním osobních údajů.

zpracováním osobních údajů