PRODEJ NEMOVITOSTI VE TŘECH KROCÍCH

PRODEJ NEMOVITOSTI VE TŘECH KROCÍCH
1. Ujasnění potřeb a přání majitele

Je důležité vědět, co od prodeje očekáváte a proč prodáváte. Co přesně prodáváte, zda máte všechny potřebné dokumenty a zda nemovitost nemá právní či faktické vady. Upřímně, prosím. Zatajit nějakou nepříjemnost je zdánlivě snadné, ale v průběhu prodeje se Vám to může vrátit jako bumerang a obchod zkomplikovat, ne-li úplně zhatit. V praxi také často řeším provázané obchody. Vždycky si při tom vzpomenu na film Kulový blesk, znáte ho ? Jsou to situace, kdy prodávám jednu či více nemovitostí, aby si klient mohl koupit nějakou další. A majitelé té další ji třeba taky prodávají,aby si mohli pořídit nějakou jinou. V takových  případech je nutné velmi pečlivě naplánovat všechny postupné kroky,aby na sebe navazovaly tak,jak je to potřeba.  

2. Příprava před prodejem

Nemovitost je nutno na prodej dobře připravit, to je základ úspěšného prodeje. Připravit tak, aby v očích potencionálních kupujících vypadala co nejlépe. Aby se v ní cítili příjemně. Aby na ně zbytečně nepůsobily rušivé vlivy, které je mohou od koupě odradit. Samozřejmě Vám poradím, co je dobré udělat a se vším Vám pomohu. Jen tak má totiž smysl při prodeji využít všech moderních marketingových nástrojů, které mám k dispozici. A že jich není málo, to máte: homestagingfotostyling, profesionální fotografie, video, 3D virtuální prohlídky2D půdorysy a 3D půdorysy ( s vyznačeným rozmístěním nábytku nebo bez nábytku), webová stránka nemovitostisociální sítě, reklamu na internetu, tištěnou reklamu, direktmailing... 

3. Prodej od začátku až do konce

Ozývají se zájemci, vybírám ty vhodné, probíhají prohlídky. Vybraný kupec uzavírá rezervaci a skládá rezervační poplatek. Advokátní kancelář připravuje smlouvy a úschovu kupní ceny. Řešíme s vybranou bankou hypoteční úvěr. Následuje zaplacení kupní ceny do úchovy a přepis na katastru. Advokátní kancelář vyplácí prodávajícímu peníze a nemovitost předáváme novému majiteli. Podepisujeme předávací prokol a formuláře na přepis energií...
Zní to  jednoduše ? Jistě, ale zvažte, máte-li skutečně dostatek času na vyřizování desítek telefonátů a emailů. Máte-li čas organizovat  prohlídky a vyjednávat se zájemci. Nebo běhat po úřadech a zjišťovat informace, co a jak se má správně udělat. 

VY SE TÍM ALE ZABÝVAT NEMUSÍTE. ANI NEMUSÍTE UTRÁCET SVŮJ DRAHOCENNÝ ČAS. SVĚŘTE MI VAŠI NEMOVITOST DO PRODEJE A JÁ VŠECHNO DŮLEŽITÉ POHLÍDÁM, POSTARÁM SE O PŘÍPRAVU A PROPAGACI A POVEDU ZA VÁS CELÝ PRODEJNÍ PROCES.

Olga Jarošová
Autor: Olga Jarošová

Za velmi důležitý považuji osobní přístup ke každému klientovi. Nemovitost není houska na krámě a neprodáváte ji každý den. Za každou nemovitostí je konkrétní lidský příběh. Někdy veselý, někdy i hodně smutný. Ze své dlouholeté praxe ale vím, že s úsměvem a s citlivým lidským přístupem se dají vyřešit i ty nejsložitější situace.

 

Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení


Informace ze světa nemovitostí rovnou k vám

Prodáváte, kupujete, pronajímáte ? Každý měsíc vám pošlu můj nový článek a žádná důležitá informace ze světa nemovitostí už vám neunikne. Stačí zadat váš email a zaškrtnout souhlas se zpracováním osobních údajů.

zpracováním osobních údajů