JAK BUDETE PLATIT?

JAK BUDETE PLATIT?

Jak budete platit? Nejsme v restauraci, takže nemám na mysli obligátní "Hotově nebo kartou" ?

Otázku na způsob placení ale určitě při hledání nemovitosti od realitního makléře dostanete. Určitě by to mělo být ještě dříve, než se začnete bavit o rezervaci. Realitní makléř, který si cení času svého i vašeho, se vás zeptá ještě před prohlídkou. Divili byste se, kolik lidí na tak jednoduchou otázku neumí kloudně odpovědět. A někteří se cítí dotčení, co je makléři do toho.

Tak se pojďme podívat, proč byste měli umět odpovědět a jaké jsou možnosti odpovědí. 

Mám vlastní peníze

Super, dál číst nemusíte, jestli nechcete

Mám předjednanou/předschválenou hypotéku a jen hledám vhodnou nemovitost

Super, ale radši si zkontrolujte, jestli vám nechybí něco, co bude banka požadovat k čerpání a vás by to pak mohlo zdržet. Nemáte třeba jako podmínku vypovězení kreditky, která má měsíční výpovědní lhůtu? A už jste ji vypověděli?

Budu si brát hypotéku, ale zatím jsem to detailně s bankou neřešil/a, až si najdu nemovitost

Stop. Jdete na to z opačného konce. Chcete něco kupovat, ale nevíte, kolik vám na to banka půjčí a co po vás bude všechno chtít. V okamžiku, kdy se vám bude nějaká nemovitost líbit a zarezervujete si ji, riskujete, že nemusíte hypotéku dostat a přijdete o rezervační zálohu. Nebo budete řešit hypotéku a mezi tím si nemovitost zarezervuje někdo jiný. Nejdřív se spojte s bankou nebo finančním poradcem, prověřte vaše možnosti a zjistěte si, jestli jste schopni splnit všechny bankou požadované podmínky.

Velmi často slyším od zájemců o koupi: " To je v pohodě, já se svými příjmy hypotéku určitě dostanu. Banka mě každou chvíli posílá nějakou předschválenou nabídku".

Jenže předschválené nabídky úvěrů generuje bankovní systém na základě vašich obratů na účtu. Nehodnotí přitom vaše výdaje, závazky, rodinné poměry, vaši historii v úvěrových registrech a spoustu dalších věcí, které si banka při žádosti o hypotéku prověřuje. Spoléhat na předschválenou nabídku, bez detailnější konzultace s bankou nebo finančním poradcem, rozhodně nedoporučuji. 

Ráda vám pomohu s hledáním vhodné nemovitosti a stejně tak s financováním hypotékou, o které se postará moje zkušená kolegyně finanční poradkyně. Neváhejte se na nás obrátit.

 

 

 

 

 

Olga Jarošová
Autor: Olga Jarošová

Za velmi důležitý považuji osobní přístup ke každému klientovi. Nemovitost není houska na krámě a neprodáváte ji každý den. Za každou nemovitostí je konkrétní lidský příběh. Někdy veselý, někdy i hodně smutný. Ze své dlouholeté praxe ale vím, že s úsměvem a s citlivým lidským přístupem se dají vyřešit i ty nejsložitější situace.

 

Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení


Informace ze světa nemovitostí rovnou k vám

Prodáváte, kupujete, pronajímáte ? Každý měsíc vám pošlu můj nový článek a žádná důležitá informace ze světa nemovitostí už vám neunikne. Stačí zadat váš email a zaškrtnout souhlas se zpracováním osobních údajů.

zpracováním osobních údajů